Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σύγχαρητήρια στο ΕΤ1 για το "αντικειμενικό" ντοκιμαντέρ

 Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε κάποια παραμύθια


Θα ήθελα να δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στο αγαπημένο μας κρατικό κανάλι ,ΕΤ1, που για ακόμη μια φόρα προέβαλε ένα πολύ "ενημερωτικό" και άκρως "αντικειμενικό" ντοκιμαντέρ για τον Μαικλ Τζάκσον και τη ζωή του. Φυσικά αστειεύομαι!

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Τζάκσον και τα ΜΜΕ συνεχίζουν να προωθούν το ίδιο παραμύθι περί παιδοφιλίας, προβάλλοντας ντοκιμαντέρ τα οποία είναι άκρως προκατειλημμένα και μονόπλευρα και που σαν στόχο έχουν να πλήξουν την εικόνα του καλλιτέχνη. Ο τίτλος τα λέει όλα «Εγκληματική συμπεριφορά: Η τρέλα του Μάικλ Τζάκσον».

Σε όσους δεν έχουν ιδέα ποιος ήταν ο Μάικλ Τζάκσον ή έχουν ακούσει για τις κατηγορίες ,τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ δημιουργούν και θεμελιώνουν μια τελείως διαστρεβλωμένη και λάθος αντίληψη για τον καλλιτέχνη. Και αυτό γιατί απλά ο Τζάκσον ΔΕΝ ήταν παιδόφιλος, παιδεραστής ή οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδία και σεξουαλική κακοποίηση. (Περισσότερες πληροφορίες )

Θα πρότεινα λοιπόν στο ΕΤ1 ,ως σοβαρό κανάλι που θέλει να υποστηρίζει ότι είναι, να σταματήσει τη δυσφήμιση και σπίλωση του ονόματος του νεκρού ο οποίος, τώρα πια, δεν έχει καμία δυνατότητα να υπερασπιστή το όνομά του (όχι ότι όσο ζούσε είχε, αλλά λέμε τώρα). Εάν δεν έχουν ή δεν θέλουν να πουν κάτι κάλο γι’ αυτόν, τότε ας μην πουν τίποτα.

Τέλος, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα στο αγαπητό, κατά τα αλλά, κρατικό μας κανάλι. Γιατί δεν προβάλλετε στο "σοβαρό" και "αντικειμενικό" σας σταθμό τους πραγματικούς παιδόφιλους της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας όπως για παράδειγμα: Έλβις Πρέσλει, Ρόμαν Πολάνσκι, Αρ Κελύ, Γούντι Άλεν κλπ (δεν θα αναφερθώ στους ντόπιους. Όλοι ξέρουν λίγο πολύ ποιοι είναι) Όλοι οι προηγούμενοι ήταν και είναι παιδόφιλοι με τη βούλα, που λένε και στο χωριό μου. Όμως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι στο απυρόβλητο από τα μέσα. ΓΙΑΤΙ; Και γιατί το όνομα ενός άνθρωπου, για τον οποίο δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως απόδειξη (μόνο φήμες και κουτσομπολιά) ότι ήταν παιδόφιλος συνεχίζει να σπιλώνεται ακόμη και μετά θάνατον; Επειδή ήταν περίεργος, επειδή άλλαξε την εμφάνιση του τόσο ριζικά ή επειδή η αγάπη του για τα παιδιά ερμηνεύεται απο κάποιους ως ύποπτη και εγκληματική;

O Μichael Jackson κάποτε είχε πει “ Prejudice is ignorance”, "Η προκατάληψη είναι άγνοια".

Το να παρουσιάζεις ψέματα σαν αλήθεια διαμορφώνοντας άποψη, είναι ακόμη χειρότερο.

7 σχόλια:

  1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ FANS ΤΟΥ MICHAEL JACKSON MJHELLAS.GR! ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο MICHAEL ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, Ο ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ, Η ΑΓΝΟΙΑ, Ο ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ, ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ FANS! LIES RUNS SPINTS TRUTH RUNS MARATHONS!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ!
    ATHINAMJ-WWW.MJHELLAS.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. polu kalogrammeno! makari na to vlepane k oi upeu8unoi gi'auth th ntroph. den exw 3anantapei perissotero gia thn katagwgh mou... tous amerikanous leme alla ap'oti vlepw k edw den pame pisw...
    katerina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ&ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΤΟΥ,ΜΕ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΔΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ;;ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ.....ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ,ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΔΩ...
    ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την είδα κι εγώ τη μαλακία και τους πήρα τηλέφωνο. Είναι από μια σειρα που παίζουν όλο το χρόνο History Channel: Crime and Investigation: Criminal Behavior: Jacko madness. Τη σειρά την βλέπω και είναι πιο αξιοπρεπή τα επεισόδια. Σε αυτό έκαναν εξαίρεση. Όχι μόνο είναι ανακριβές από την αρχή μέχρι το τέλος αλλά στηρίζεται και στον καραγκιόζη Rizzo ο οποίος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση κάτι που ήταν γνωστό από το 1993 με ανακοίνωση του δικηγόρου του Evan Chandler. Έψαξα να το βρω on line για θάψιμο στο Vindicating Michael site αλλά δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΟΛΓΑ
    ΤΟ εξωφρενικό είναι οτι, αν κάποιος επιχειρήσει α μάθει για τον MJ και τη ζωή του μέσα απο τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης τηλεόρασης, τότε σίγουρα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μάικλ ήταν ένα διεστραμμένο άτομο. Απίστευτα ψέματα, μισές αλήθειες και προχειροφτιαγμένες δουλειές.Το παραπάνω ντοκιμαντέρ είναι απόδειξη.Όταν το είχα δει για πρώτη φορά είχα μείνει κάγκελο.Κάμια σχέση με τα πραγματικά γεγονότα. Πρέπει δυστυχώς κάποιος να ψάξει μόνος του για να βρεί την αλήθεια για τον Μichael, μίας και η "αγαπημένη" του πατρίδα έχει απφασίσει να τον στιγματίσει ως παιδόφιλο,χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κάποια απόδειξει.Μόνο ισχυρισμοί απληστων γονέων. Αλλά ποιός να κάτσει να ψάξει; Και ποιός θα τολμήσει να αμφισβητήσει τα λεγόμενα της τηλεόρασης; Η τηλεόραση άλλωστε και τα ΜΜΕ γενικά δεν λένε ποτέ ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @the un-blindzone
    Δίκιο έχεις. Ευτυχώς που υπάρχει το blog για όσους δεν τα ξέρουν και δεν τα ψάχνουν όπως εμείς. Στο ΥΤ έχω κάνει subscription. Έχω τα πάντα οπότε αν σου λείπει κάτι από βίντεο στείλε μην. Είμαι αυτή που άφησε χθες το σχόλιο για το βιβλίο που γράφει ο Charles.
    Υπάρχουν και χειρότερα από αυτό της ΕΤ1 δυστυχώς, όπως το άθλιο What happened που ξαναπροβλήθηκε πρόσφατα στην Αμερική. Το προηγούμενο καλοκαίρι οι εφημερίδες εδώ είχαν βάλει 2 αντίστοιχα άθλια δώρο με ανακρίβειες ακόμη και για τη δουλειά του. Σχετικά με το κοινό, όλα αυτά είναι θέμα κοινωνικής παιδείας που η μάζα δεν έχει. Τις λεπτομέρειες τις γνωρίζουν οι παλιοι fan που έχουν και καλή μνήμη μαζί με καλό αρχείο. Επίσης είναι και θέμα κοινής νοημοσύνης που πάλι έχουν λίγοι. Ο περισσότεροι στην Ελλάδα ήταν πάντα άσχετοι με το θέμα και ακόμα νομίζουν ότι του έπεφτε η μύτη. Και τα ελληνικά αφιερώματα στα περιοδικά γεμάτα ανακρίβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή