Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εφημερίδα προσέφερε χρήματα σε νεαρούς για να πούν οτι ο Μάικλ Τζάκσον τους παρενόχλησε

Mετάφραση:Άris Mixalopoulos
http://www.foxnews.com/story/0,2933,152708,00.html


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο foxNews.com to 2005 την περίοδο της δίκης του Μichael Jackson. Σύμφωνα με το άρθρο:


Στο παιχνίδι τώρα μπαίνει ο τριαντάχρονος Robert Newt, που είχε αποτελέσει το Άγιο δισκοπότηρο για το National Enquirer κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για τον Τζάκσον κατά το 1993.

Ο Νewt και ο δίδυμος αδελφός του Ronald Newt Jr. ( τώρα έχει αποβιώσει) ήταν επίδοξοι καλλιτέχνες και πέρασαν δυο εβδομάδες ως επισκέπτες στο σπίτι του Τζάκσον στο Encino της Kαλιφόρνιας, γύρω στα 1985. Ήταν περίπου 11 χρονών. Όλο αυτό συνέβη προτού η Νeverland να έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο Michael ,η Janet Jackson και η LaToya Jackson ήταν όλοι εκεί. Εκεί ήταν επίσης και οι γονείς Jackson.


Ο Newt, σκηνοθέτης και γνωστός χαρακτήρας από το Σαν Φρανσίσκο, με παρελθόν που περιλαμβάνει μαστροπεία και φυλακή, εξέτασε την προσφορά.

Συντάχτηκε συμβόλαιο το οποίο υπογράφτηκε από τον συντάκτη της Enquirer, David Perel. Ο ρεπόρτερ της Enquirer , Jim Mitteager, ο οποίος και αυτός τώρα έχει αποβιώσει, συναντήθηκε με τον Newt και τον γιό του στο ξενοδοχείο Marriott στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.

Η όλη υπόθεση έδειχνε να προχωράει μέχρι που οι Newts αρνήθηκαν την προσφορά την τελευταία στιγμή.

Ο Ron Newt Sr, για τον οποίο τα 200.000 δολάρια θα ήταν σαν ένα δώρο εξ’ ουρανού, έγραψε στο πλαίσιο όπου υποτίθεται ότι έπρεπε να βάλει την υπογραφή του την φράση «Νο good sucker». Ο λόγος: τίποτα δεν είχε συμβεί ανάμεσα στον Τζάκσον και τους γιούς του.

Πράγματι, κανένα παιδί, ανεξαρτήτως από τα πόσα χρήματα του προσφέρθηκαν από τις φυλλάδες, εμφανίστηκε ποτέ για να πουλήσει ιστορίες περί παρανομιών από την πλευρά του Τζάκσον αφότου ξέσπασε το πρώτο σκάνδαλο το 1993.

"Ίσως να μην υπάρχουν άλλα παιδιά", παραδέχτηκε ένας τωρινός συντάκτης της Enquirer.

Συνάντησα τον Bobby Newt εχθές, κοντά στο γραφείο όπου δουλεύει ως μεσίτης υποθηκών στο προαστιακό Λος Άντζελες.

Όπως μου είχε πει και ο ίδιος ο πατέρας του λίγες μέρες νωρίτερα, ο Bobby είναι ένας πολύ όμορφος νεαρός. Είναι μισός μαύρος και μισός κινέζος.

Ο Robert και ο αδελφός του πρέπει να ήταν πολύ χαριτωμένοι ως παιδιά. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με άλλα αγόρια που παρουσιάζονται ως "θύματα" της Νέβερλαντ. Όμως ο Bobby από την συνάντησή του με τον Τζάκσον έχει να θυμάται μόνο καλές στιγμές.

Από τον άνθρωπο όμως του National Enquirer το μόνο που έχει να θυμάται είναι ότι ζητούσε από τον ίδιο, τότε 18, να πει ψέματα.

"Μου είπε, «Πες ότι σε άγγιξε από πίσω. Πες ότι σε άρπαξε και σε άγγιξε με διάφορους τρόπους», είπε ο Νewt. «Μας είπε ότι σκοπός του ήταν να καταστρέφει αυτούς τους ανθρώπους. Τώρα θα διέλυε τον Μichael. Πραγματικά θα τον εξόντωνε. Μας είπε για τους άλλους διάσημους ανθρώπους που είχε καταστρέψει. Για όλους τους άλλους σημαντικούς ανθρώπους για τους οποίους είχαν σκάνδαλα. Είπε: «Καταστρέφουμε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό είναι που κάνουμε.»

Πριν την συνάντηση του Bobby με τον Mitteager, ο πατέρας του είχε συναντηθεί μαζί του και είχε φέρει μαζί του και έναν διαμεσολαβητή, τον πολιτικό και επιχειρηματία από το Σαν Φρανσίσκο,Charlie Walker. Ο Walker υπήρξε και συγκρατούμενος του Νewt.

Ο Walker έχει την κακή φήμη στους κύκλους του Σαν Φρανσίσκο ότι είναι συνδεδεμένος με οτιδήποτε "μαγειρεύεται" στην Δυτική Ακτή.

« Ο μπαμπάς μου είπε ότι αυτοί οι τύποι προσφέρουν χρήματα για να καταστρέψουν τον Michael Jackson. Και ο τύπος [Mitteager] είπε, « Πες ότι σε άγγιξε. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το πεις. Ίσως όμως χρειαστεί να καταθέσεις. Ίσως να χρειαστεί να πας στην 'Oprah' μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτά τα πράγματα. Απλά πες το. Κι εμείς θα σου δώσουμε χρήματα,» είπε ο Νewt.

Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ιστορία είναι τα εξής δύο: Το πρώτο είναι το αυθεντικό συμβόλαιο το οποίο προσέφερε το Enquirer και υπόγραψε ο Perel, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλια για την ιστορία αυτή.

Το συμβόλαιο, γραμμένο με τη μορφή επιστολής, λέει ότι είναι μια συμφωνία μεταξύ της εφημερίδας και των Newts για την αποκλειστική τους ιστορία που αφορά « την σχέση σας με τον Μάικλ Τζάκσον, τις γνώσεις σας σχετικά με τον ίδιο και την σεξουαλικότητά του, τις γνώσεις σας σχετικά με τις σεξουαλικές επαφές του Μάικλ Τζάκσον και τις προσπάθειες του για σεξουαλική επαφή με τον Robert Newt και με άλλους.»

Ο Mitteager περίμενε να υπογράψουν, παρ’ όλο που ήταν τελείως αναληθές και παρ’ όλο που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία ιστορία.

Γνώριζε ότι θα λέγατε ψέματα, θύμισα στον Bobby Newt.

«Ακριβώς! Και δεν τον ένοιαζε! Έλεγε, « Απλά πες το και θα σου δώσουμε χρήματα.» Κι εγώ έλεγα, « Αυτός [ο Jackson] δεν με άγγιξε ποτέ!» είπε ο Newt. « Αυτός [ο Mitteager] προσπαθούσε πραγματικά κάτι να ψαρέψει και να ξεθάψει. Σκέψου το – οι περισσότεροι άνθρωποι στους οποίους θα πεις,« Θα σου δώσουμε αυτά τα χρήματα,» ακόμα κι αν είναι ψέματα. Κι αυτοί θα τα πάρουν.»


Ο Bobby Newt θυμήθηκε και άλλες λεπτομέρειες από την τριαντάλεπτη συνάντηση με τον ρεπόρτερ του National Enquirer.

«Προσπαθούσε να μου διδάξει , αν αποφάσιζα να πάρω τα χρήματα, για το τι επρόκειτο να συμβεί. Είπε « Ξέρεις, θα γίνει μεγάλο σκάνδαλο. Πιθανότατα πολύ άνθρωποι δεν θα σε συμπαθήσουν. Θα γίνεις διάσημος!» Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Michael δεν μας παρενόχλησε ποτέ.»

Κατά ειρωνικό τρόπο, και το δεύτερο αποδεικτικό στοιχείο υποστηρίζει την ιστορία των Newts. Xωρίς να το γνωρίζουν, είχαν μαγνητοσκοπηθεί από τον Mitteager.

Σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Mitteager εκτός από τον Richard Nixon έκανε και άλλες συγκαλυμμένες μαγνητοσκοπήσεις. Όταν πέθανε, οι κασέτες πέρασαν στα χέρια του χολιγουντιανού ερευνητή Paul Barresi. Στις δεκάδες ώρες μαγνητοσκόπησής του περιλαμβάνεται και μια συζήτηση μεταξύ του Mitteager, του Ron Newt και του Charlie Walker.

Όταν τις προάλλες διάβασα μερικά από τα πρακτικά (της ηχογράφησης) στον Newt, σοκαρίστηκε.

«Τα είπα όλα αυτά» παρατήρησε, έκπληκτος με το γεγονός ότι η μνήμη του πήγε δώδεκα χρόνια πίσω.

Πιο πίσω, στα μέσα της δεκαετίας του 80’, ο Ron Newt είχε σχηματίσει ένα μουσικό γκρούπ που αποτελούνταν από τους τρείς γιους τους, όπως είχε κάνει και ο Joseph Jackson (πατέρας του Michael Jackson). Τους είχε ονομάσει The Newtrons.

Μετά από πολλές πιέσεις, τράβηξε την προσοχή του Joe Jackson, ο οποίος συμφώνησε να μανατζάρει το γκρούπ. Ο Joe Jackson κατάφερε να κλείσει μια δουλεία στους Newtrons στο West Hollywood.

Ο Michael εμφανίστηκε και του άρεσαν πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν η δύο εβδομάδων παραμονή των αγοριών στο σπίτι των Τζάκσον στο Encino, όπου θα δούλευαν πάνω στη μουσική τους.

«Βλέπαμε τον Michael φευγαλέα. Δεν τον βλέπαμε , ίσως, γιατί δούλευε πάνω σε κάποιο άλμπουμ. Τον είδαμε κάτω στην κουζίνα και του μιλήσαμε,» είπε.

Οι Newtrons τελικά έκλεισαν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο και ηχογράφησαν την επιτυχία των Jackson 5 "I Want You Back". Πέρασαν επίσης τη νύχτα στο σπίτι του Tito Jackson. Όμως απ’ όλα όσα ο Bobby Newt ακούει τώρα για τον εαυτό του ή για άλλους τίποτα δεν βγάζει νόημα.


«Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Εγώ και ο αδελφός μου ήμασταν εκεί για δύο εβδομάδες,». «Και αυτός ( Michael Jackson) δεν προσπάθησε ποτέ να κάνει κάτι.»


Ως υποσημείωση σε όλα αυτά: Στο μικρό κόσμο της μουσικής βιομηχανίας του Λος Άντζελες, ο Bobby Newt πρόσφατα δούλεψε πάνω σε τραγούδια για το πρώτο του άλμπουμ με τον χορογράφο και «υποτιθέμενο» θύμα τον Τζάκσον ,Wade Robson.
Η πρώην οικιακή βοηθός του Τζάκσον , Blanca Francia, ενέπλεξε τον Robson στην υπόθεση κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας της τη Δευτέρα. Ο Robson δεν θα καταθέσει για την δίωξη.


«Ο Wade είναι στρέιτ. Παντρεύεται. Και τίποτα δεν συνέβη ούτε σε αυτόν» είπε ο Newt.


Koυνάει το κεφάλι του, όταν σκέφτεται αυτούς που έχουν κάνει ισχυρισμούς εναντίων του Τζάκσον.


«Πρέπει να παρατηρήσεις αυτούς τους ανθρώπους, να πας πίσω και να δεις πότε ράγισε η σχέση τους με τον Michael. Tα τηλέφωνα σταμάτησαν να χτυπάνε.» είπε.


Και ο Newt σίγουρα γνωρίζει. Μετά το 1985 οι Newts δεν είδαν τον Τζάκσον ποτέ ξανά. Δεν τους ενόχλησε, λέει ο Bobby, όσο μπορεί να έχει ενοχλήσει κάποιους άλλους.

«Πιθανόν δεν τους άρεσε. Και αυτός είναι ο τρόπος τους για να τον εκδικηθούν,» είπε.

2 σχόλια:

  1. tipota pia den mas ekplisei! paratafta afto pou me vgazei exo ap' ta rouxa mou einai "giati tora?"
    giati vgainoun tora oloi na to poun kai na to fonaksoun oti o Michael Jackson den peirakse pote kanenan! pou itan mexri tora oloi aftoi? tora exoun oloi enoxes kai kaki sineidisi kai arxisan na apologountai! distixos omos einai poli arga!
    ton efagan ton anthropo! ton stavrosan kai isixasan! aisxos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή